Čaj je vždy tím, čím ho chceme mít

Po staletích existence čaje již nikdo nepochybuje o jeho výjimečných zdravotních účincích na lidský organismus. Nové studie dokazují, že čaj dokáže výrazně zpomalit proces stárnutí, snížit riziko výskytu rakoviny, eliminovat kardiovaskulární choroby, snižovat krevní tlak, pečovat o trávicí systém a celkově imunizovat organismus a posilovat jeho odolnost. V neposlední řadě čaj disponuje mimořádnou schopností eliminovat stres a chránit tak člověka před z něj vyplývajících chorob a pomoci během procesu hubnutí. Není pak pro nás žádným překvapením, když zjistíme, že zdravotní knihy z doby vlády dynastie Tang před více než tisíci lety doslova říkají, že čaj “vyléčí každou nemoc“.

Lapsang Souchong

Lapsang Souchong

Moderní věda dokazuje, že čaj má velmi nízký kalorický obsah a disponuje celou řadu vitamínů a minerálů. Čajové lístky jsou bohatým zdrojem polyfenolických katechinů, zjednodušeně antioxidantů, aromatických a esenciálních olejů a kofeinu. Unikátní méně známou schopností čaje aplikovatelnou do naší moderní doby je ochrana organismu před elektromagnetickým zářením, které nás prakticky trvale s vyšší či nižší intenzitou obklopuje.

Čaj samozřejmě nepijeme jen pro jeho zdravotní kvality, ale z mnoha dalších důvodů. Čaj přináší uvolnění a klid duše. Čaj přináší radost mezi nás a naše blízké. Čaj odráží osobní preference, chuť a náladu. Příprava čaje může být relexací a duševním cvičením po vyčerpávajícím dni nebo nástrojem pro uvolnění napětí u obchodní schůzky.

Čaj je vždy tím, čím ho chceme mít.

Příprava čaje může být stejně tak velmi komplikovaná jako velmi jednoduchá a vyplatí se dodržovat několik základních doporučení s ohledem na teplotu a délku louhování. Nicméně doporučení jsou jen doporučení, takže experimentujte a bavte se!

Děkujeme za podporu,
Váše Good Tea

Líbí se Vám tato stránka? Sdílejte ji se svými přáteli...
  • Author: 
  • Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Čaj je vždy tím, čím ho chceme mít